27/07/2018
0.5-1 cm boyunda siyah gri renktedirler.Karasinek uçan bir haşeredir. Sinek türleri arasında diğer sineklerden daha büyük yapılıdır. Karasineğin bedeninde ufak tüyler vardır. Genel olarak karasinek siyah ve gri renktir. Karasinekte 6 ayak vardır.
Karasinek uzun mesafeler uçabilir. Karasinek her ortamda bulunabilen bir canlıdır. Karasinek dağ başı, çöl ortamı, temiz pis çok yerde yaşar. Karasinek çöplük, lağım, bataklık gibi yerlerde de bolca bulunur, buralarda yuva yapar. Karasinek bitki ve meyve suyu, et gibi besinlerle beslenir. Karasinek yumurtalarını yediği besinlerin üzerine ve konduğu yerlerde bırakır. Karasinek her yumurtlama döneminde 150-200 yumurta bırakabilir. Karasinek yumurtaları uygun ortamda aynı gün içerisinde yumurtadan çıkar. Karasinek yumurtaları içinden çıkan yavrular larva halinde olur.
Sinekler çok çabuk ve çok sayıda üreyen zararlılardır. Sinekler sulu ve nemli alanlarda her çiftleşmelerinde 150 – 200 kadar yumurta bırakır. Sineklerin yumurtaları ortalama 25 derece sıcaklıkta açılır ve yavruları ortaya çıkar. Karasinekler hayatları boyunca ölene kadar 1000’in üzerinde yumurta bırakırlar. Sinekler 3 günde bir yumurtlarlar.
Karasinekler çok pis ve bünyelerinde birçok mikrobu barındıran canlılardır. Dış mekânlarda insan ve hayvan dışkıları, lağım suları, çöplükler, hayvan leşleri gibi her türlü pis olan nesnelerin üzerine konan sinekler, daha sonra yaşam alanlarımıza gelerek burada açıkta bırakılan gıdalarımız üzerine konarak pisliklerini ve mikropları yiyeceklere bulaştırırlar. Bu hastalıklardan bazıları; verem, hepatit, çocuk felci, kolera, gıda zehirlenmeleri, dizanteri, selmonalis hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığı ve mikrobu insanlara bulaştırırlar.