• 7x24 Hizmetinizdeyiz

30/07/2018

Kokulu Haşere İlaçlama

Haşerelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu ilaçlama yapılmalıdır. Kokulu ilaçlama sıvı şekilde püskürtme yöntemiyle yapılmaktadır.

Örneğin; hamamböcekleri kapsüller halinde ürerler ve her bir kapsülde 35-40 adet yavru bulunur. Yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi ergin hamamböcekleri öldükleri zaman bile yumurta bırakırlar. Bu nedenle haşerelerin yoğun olduğu alanlarda etkili bir ilaçlamanın yapılması gerekmektedir. Kokulu ilaçlamada kısa zaman içinde sonuç alınır. Bu ilaçlamada mekanınızı kısa bir süre terk etmeniz gerekmektedir.

Bu ilaçlama sırasında ilaçlanan alanda bulunmamanız ve evcil hayvanlarınızı dışarı çıkarmanız gerekir,çıkarılması mümkün olmayan akvaryum varsa akvaryumun üstü iyice kapatılır ve ıslak havlu ile iyice örtülür. İlaçlama bittikten birkaç saat sonra mekanınızı havalandırarak günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Kokulu İlaçlama Yönteminin Özellikleri

– Kokulu ilaçlama çok etkili bir ilaçlama şeklidir.
– Kokulu ilaçlama yapılan mekanda ekiplerimiz dışında hiç bir canlının bulunmaması gerekmektedir. Çünkü, kokulu ilaçlama insan sağlığı açısından çok sakıncalıdır.
– Kokulu İlaçlama yapılandıktan sonra mekandaki tüm kapı ve pencereler ortalama iki saat süresince kapalı tutulmalıdır. Bunun sebebi ilacın etkisini korumasıdır.
– Kokulu ilaçlama işlemleri tamamlandıktan sonra mekan en az 2 saat süresince havalandırılmalıdır. Bu süre bitimine kadar aynı şekilde mekana canlı girmemelidir.
– Kokulu ilaçlama yapılan alandaki tüm gıda malzemeleri, tabak, çatal, bıçak vb. kapalı bir yerde saklanmalıdır.

Kokulu İlaçlama Nasıl Yapılır

Kokulu ilaçlar ölmesi zor olan böcek ilaçlama için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar sıvı ilaçlar olup su içerikli kullanılan ilaçlardır. Kokulu ilaçlar genellikle birkaç ilacın karışımından oluşur.

Kokulu ilaçlar çok keskin kokusu olduğundan ve etkisinin yüksek olmasından dolayı her haşere için rahatlıkla uygulanabilir. Kokusuz ilaçlar ile ölmesi çok zor olan haşereler ( piretahtakurdutahtakurusuakrep …vb) bu ilaçlar ile çok daha etkili mücadele edilir. Kokulu ilaçlama jel ve benzeri ilaçlar ile kokusuz ilaçların etki gösteremediği alanlarda kullanılır.

Kokulu ilaçlama sonrası mutlaka ilaçlanan ortam 2 saat havalandırılmalı.

Böcek ilaçlama yapan firmalar mutlaka sağlık bakanlığı bünyesinde olan firmalar olması gerekir. Ve ilaçlama yapan firmaların çalışan elamanlarının ilaçlama eğitimini almış olması gerekir.

Böcek ilaçlama uygulaması için mutlaka tecrübeli ilaçlama firmasından yardım alınız.

Kokulu ilaçlamalarda küçük çocuk ve bebek eşyaları mutlaka kontrol altına alınmalı , çocukların ve bebeklerin vücutları çok hassastır.

Kokulu ilaçların asla gıda malzemesine bulaşmaması gerekir.

Kokulu ilaçlar ile ilaçlama yapıldığı zaman evde evcil hayvanları dışarı çıkarmak gerekir.