27/07/2018
Kulağakaçan canlısının boyu 2.5 – 3.5cmdir. Kulağakaçanın yeryüzünde 900 türü bulunur. Kulağa kaçan böceğinde 6 tane bacak vardır. Kulağakaçanın kuyruğunda 1 tane kıskaç bulunur. Kulağakaçan böceğinin kafası küçük, karın kısmı büyüktür. Kulağakaçanın kafasında 2 çift anten vardır.
Kulağakaçan, nemli ve yağmurlu zamanlarda korunaklı ve kapalı mekânlar olan evlere ya da işyerlerine akın etmeyi severler. Bu hayvanlar, iç mekanlara duvarlardaki çatlaklardan, yarıklardan, kapı eşikleri veya yürüme yollarından, sarmaşık gibi bitkilerin pencereye yakın kısımlarından giriş yaparlar. Bu nedenle, ev veya işyeri etrafında, taş yığınları veya bitki kümeleri varsa, bunların temizlenmesi yerinde olacaktır.
Kulağakaçan böceği, insana dış fiziki yapısına zarar vermeyen, bir başka deyişle sokma veya ısırma huyu olmayan bir canlıdır. Ancak, kulağakaçan haşeresinin maalesef insan sağlığı açısından çok önemli zararları bulunmaktadır. Uyku sırasında insanların kulak ve burun kısımlarından giriş yaptığında, ölüme kadar sebebiyet veren zararlar meydana gelmektedir. Öte yandan, böceklerin beslenme alanı, özellikle mutfak alanında bulunan yiyecekler olduğundan, bunların üzerine çeşitli dışkı ve salgıları bırakabilirler. Bu nedenle, iç mekânlarda görülen kulağakaçan böceklerinin görülmesi halinde hemen ilaçlanma yapılması gerekmektedir.
Kulağakaçan böcekleri, diğer böcek türleri gibi kişisel ilaçlama yöntemleriyle giderilemeyecek bir türdür. Bu nedenle, profesyonel ilaçlama çalışmalarının yapılması gerekmektedir, Bu haşereden kurtulmak için İlaçlamacı olarak, en kaliteli ilaçları ve deneyimli personeli ile sizleri beklemektedir.
Kulağakaçan ilaçlama uygulama olarak pek çok böcek türü için yapılan haşere ilaçlama şekli ile aynı özellikte olmasına rağmen bazı farklı yönleri de mevcuttur. Kulağa kaçan ilaçlama kokulu ilaçlar ve dumanlama şeklinde yapılırsa daha etkili olur ve saklanan kulağa kaçan böcekleri saklandıkları duvar araları yada halı altları gibi yerlerden ilacın çıkarıcı etkisi ile ortaya çıkarılarak imha edilir. Kokusuz kulağa kaçan ilaçlama şekli yoğun böcek olmayan yerlerde uygulanmalı çok yoğun kulağa kaçan görülen mekanlar kesinikle kokulu böcek ilaçları ile sisleme şeklinde yapılarak tam bir ilaçlama kontrolü sağlanmalıdır. Kulağa kaçan ilaçlama şirketleri deneyimli ve teknik yeterliliğe sahip uzman ilaçlama elemanları çalıştırarak evdeki kulağa kaçanlar için hangi alanlarda böcek barındığından tutun böceklerin yuvaları ve yaşam alanlarının ilaçlama işleminden geçirilmesi konusunda her türlü teknik ayrıntıya sahip deneyimli personellerdir. Kulağa kaçan ilaçlama teknisyeni açık ve kapalı alanlarda kulağa kaçanları bitirmek için kulağa kaçan bulunan yerleri etkili bir şekilde ilaçlama işleminden geçirerek tüm böcekleri buralardan uzaklaştırıcı özellikte kalıcı kulağa kaçan ilacı kullanarak sadece bu böcekleri değil ortamdaki tüm böcek türlerini imha ederek sorunsuz bir yaşam sürmeniz için konutlarda ve evlerde görülen böcek türleri için kalıcı bir ilaçlama uygulaması gerçekleştirmektedirler.