27/07/2018
Mobilya böceği büyük toplu iğne başı büyüklüğünde, kahverengidir. Özellikle mobilyaların kumaş ve içindeki dolgu maddeleri (kamış, saman, ot vs.) arasında yuvalanırlar. Kumaşı deler, yıpratır, ölenleri mobilyanın altına dökülür. . Yaşam döngüleri, çevresel koşullara bağlı olarak yaklaşık 1 ile 3 yıl içerisinde tamamlanır. Ergin tahta kurtları, 6 mm uzunluğa kadar ulaşır.
Ağaç kurtları eklem bacaklılar içinde incelenen böcek gurubuna dahildir. Ağaç kurtları sert kabuklu olup genellikle iki kanada sahiptir. Ağaç kurtları insanları ısırmazlar yada kan emici özellikleri yoktur. Ağaç kurdu türleri tamamen otçuldurlar. Baş kısımları sert keratin denen maddeden meydana gelmektedir. Ağız yapıları çok gelişmiş olan bir böcek türü olarak bilinirler.
Ağaç kurtları insanlar arasında farklı isimler ile bilinirler bu isimlerin bazıları,ağaç kurdu,ahşap kurdu, ağaç böceği, ağaç kemiren,tahtakurdu olarak isimlendirilir. Tahta kurtları isimlerinden de anlaşıldığı gibi tahta ve ahşap ürünler ve malzemeler arasında yaşar bu ürünlerin içlerini oyarak zarar verirler. Tahta kurtları genellikle ağaç ve ahşapları delerek içine yuva yaparlar. Ağaç kurtlarının ağız yapısı çok sağlam olduğu için tahta ve ahşap nesneleri rahatlıkla kesebilirler. Ağaçkurdu mücadelesi etkili ve profesyonel yöntemlerle yapılarak kalıcı ve başarılı sonuç alınabilir.
Ev içlerindeki ahşap kısımlara musallat olan ağaç kurtları mekanlara dışarıdan alınan eskimiş eşyalar ve daha önce bünyesinde ağaç kurdu larvaları taşıyan ağaç aksamlar vasıtası ile gelmektedir. Bilindiği üzere ağaç böcekleri yumuşak ve doku kaybına uğramış yani aşınmaya yüz tutmuş ahşap yada mobilyaları fazlasıyla severler. Ağaç kurdu zararlısı imalat yapılan yerler ve büyük ölçekli depolarda bekleyen malzemelerde özellikle havasız ve nemli alanlarda mobilya ya da ahşap aksamlara daha fazla yerleşmekte verdikleri zararlar ise bir o kadar çok olmaktadır. Eve giren ağaç kurtları için tek İLAÇLAMACI ilaçlama servisi çağırmak ve kaliteli bir ilaçlama hizmeti almaktır. Başka türlü ağaçkurdu yok etmek neredeyse imkansız denecek kadar zordur. Bunun için İLAÇLAMACI olarak en kaliteli ilaçları ve deneyimli personeli ile sizleri beklemektedir.
Ağaçkurdu ilaçlama sistem olarak yoğun etkisi mevcut yakıcı özellikte aktif madde içeren haşere ilaçları kullanılarak yapılmalıdır. Ağaç aralarında yaşayan böceklerin tam olarak uygulanan ilaçlama yönteminden etkilenmesi ve ortamda böcek kalmaması için kesinlikle uçucu ve yakıcı özellikte böcek ilaçları kullanılmalıdır. Sisleme yöntemi ile yapılacak ağaç kurdu ilaçlaması diğer tür olan pompa ile ilaçlama yöntemine göre 5 kat daha etkili ve çabuk sonuç verir. Ağaç böcekleri bilindiği gibi ahşap kısımların gövdelerini yiyerek beslenir ve tahtaların içlerine yuvalanarak yumurta bırakırlar. Yüzeysel ilaçlama kesinlikle yeterli olmayacağı için mutlaka ulv ilaçlama yapılmalı ve kullanılan haşere ilacı uçucu özelliği yanında kalıcı ve yakıcı özellik ihtiva etmelidir. Kokulu ilaçlama ağaç kurtları için en etkili yöntemdir ancak dikkat edilmesi gereken ilaçlama yapılan alanın kesinlikle kapalı tutulması ve gerekli tedbirlerin alınarak ilaçlama yapılmasıdır.