• 7x24 Hizmetinizdeyiz

27/07/2018

DIŞ GÖRÜNÜŞÜ

Sivrisinekler, sineklerin de ait olduğu Diptera grubuna aittirler. Aynı onlar gibi bir çift kanatları vardır. Genellikle uzun, ince bacakları ve büyük dillerinin bulunduğu kafaları vardır. Sivrisineklerin gövdeleri ve kanatları çoğu zaman küçük pullarla kaplıdır. Yetişkin sivrisineklerin boyu 3 ile 9 mm arasındadır.

SİVRİSİNEK HAKKINDA

Sivrisinek, çift kanatlılar (Diptera) takımının Culicidae familyasından kan emici zararlı böceklerin ortak ismidir yeryüzünün her tarafında bulunur. Sivrisinekler hangi evrede olursa olsun yaşayabilir. Yumurtadan çıkan sivrisinek yavrularının (larva ve pupa), büyüme evrelerini tamamlayabilmeleri için küçük bir su birikintisine ihtiyaç duyarlar. Bu, çamurlu bir yağmur suyu, bataklık, çeltik, havuz suyu ya da teneke kapta birikmiş bir su olabilir. Ancak durgun sular sivrisineklerin tercih ettiği yerlerdir. Çünkü bu sular, içerdikleri fotosentez yapabilen bitki öbekleri sayesinde, oksijen yönünden zengindirler. Sivrisinek yumurtaları su bulunan her ortamda gelişebilirler, ancak bazı şartların sağlanması gerekir: Yumurtadan çıkacak olan larva, yetişkin bir sinek oluncaya kadar farklı aşamalar geçirecektir. Her aşamada yavru sineğin farklı ihtiyaçları olacaktır. Kuraklık ve aşırı sıcak da yumurtaların gelişimini engelleyebilir. Bir sivrisineğin kan emmek için konukçusunu nasıl bulduğu tam olarak bilinememektedir. Kanda bulunan aminoasitlerin, eminlerin ve amonyağın karışımı cezp edicidir. En iyi cezp etme etkisinin nem ve sıcaklık olduğu bilinmektedir.

SİVRİSİNEK İLAÇLAMA

Sivrisinek İlaçlama sinek türleri içinde en fazla rahatsızlık veren ve bazı ülkelerde ölümlere yol açan salgınların ortaya çıkmasına neden olan tehlikeli sinekler kategorisi içinde yer alan sivri sinek zararlısı için hem önleyici amaçlı hem de yaşam alanlarında sivrisinek mücadelesi kapsamında mutlaka yaptırılması gereken bir haşere kontrol yöntemidir. Sivri sinek ilaçlama kapalı alanlarda dumanlama yöntemi ile yapılmalı ve kalıcı özelliğe sahip etkili sivrisinek ilaçları kullanılarak yapılmalı ve çok uzun süre sivrisinek kontrolü sağlayan bir ilaçlama olmasına özen gösterilmelidir. Sivrisinek ilaçlaması hem kokulu hem de kokusuz sivrisinek ilaçları ile yapılabilir ancak pis ve çöp yığınları görülen yerlerde kokulu sivrisinek ilaçları kullanılarak yapılmalıdır.