• 7x24 Hizmetinizdeyiz

Ev İlaçlama, Konut İlaçlama, Daire İlaçlama

Ev ilaçlama, pest control firmaları tarafından en sık yapılan uygulamaların başlarında yer alır. Evde böcek sorunu, Hem sağlık hem maddiyat için büyük  tehlike oluşturur  Bu nedenle Ev ilaçlama, profesyonel şirketler aracılığı ile yapılması gereken bir işlem olduğu gibi; basit ilaç ya da ilaçlamalara evlerde kesinlikle başvurulmamalıdır,

Genelde aile fertleri bu gibi haşerelerden korunmak için bilmeden böcek ilacı denilen genellikle içerisinde kimyasal barındıran ilaçları kullanmaya çalışırlar. Bu böcek ilaçları evlerimizde kanserojen etki yarattığı gibi evlerimizde tortu bırakarak uzun süreli hastalıklara da yol açmaktadır. Bireysel ilaçlamalarda kullanılan aparatlar yetersiz kaldığı için mutlaka böcek, haşere ve kemirgen gibi problemlerinizde profesyonel bir ilaçlama firması ile çalışmalısınız.

Birincil derecede yaşam alanları olan evlerin temiz olması; haşere ve kemirgenlerden uzak tutulması ve hijyen içermesi, sağlık açısından son derece önemlidir. Ne var ki, hem sıcak hem de yiyecek bulunan bir alan olan evler, haşereler için ideal yaşam alanlarıdır. Bu nedenle, başta hamam böceği, karınca, gümüşçün gibi giderlerde yaşayan canlılar diğer baştada; kan emerek beslenen pire, tahtakurusu gibi haşereler, evlerde çok sık görülmektedir. Bu doğrultuda ev ilaçlama  işlemleri haşere ve kemirgenlerden kurtulmak için çok sık yapıldığı gibi, bu canlılara karşı önlem almak amacıyla da yapılabilmektedir.

Ev İlaçlama Nasıl Yapılır?

Ev ilaçlama, sıvı haşere ilaçları ile ya da sıvı olmayan içerikteki ilaçlar kullanılarak farklı yöntemler ile yapılabilir. Kapalı alanlarda kokusuz ilaçlar ile ilaçlama yapılır bu nedenle ortamı terk etmek, kapalı tutmak veya havalandırmaya gerek yoktur.  Pire, tahtakurusu, bit ve kene gibi parazitler ile mücadele için sıvı ilaçlama yapılması gerekirken; hamam böceği, fare gibi zararlılar, katı ya da jel ilaçlar ile de yok edilebilir. Bu doğrultuda, ev ilaçlama uygulamalarında kullanılacak ilaçlama tekniği, ortamdaki zararlı canlıya ve evin şartlarına bağlı olarak

değişebilir. Sıvı ilaçlama tekniğinin yanı sıra, jel böcek ilaçları kullanılarak da evdeki haşerelere karşı çözüm sağlanabilir. Ancak jel böcek ilacı, yalnızca hamam böceği ( kalorifer böceği ) ve karıncalar üzerinde etkili olduğundan, diğer haşere türleri için etki göstermeyeceği unutulmamalıdır. Daha detaylı bilgi için lütfen Bizi arayın.

İkinci İlaçlamanın Önemi

Genel olarak haşerelerin yumurtlama dönemi  ortalama olarak   14 ile 21 günde  birdir.  Haşereler  ilaçlama   yapıldıktan sonra  , öleceklerini anlayınca  yumurtalarını  hemen   doğaya   bırakma  ihtiyacı  duyarlar ve yumurtlarlar

Bu yumurtalar    bırakıldıktan  14,21 gün   sonra       yavru olarak    çıkarlar  ve  yumurtadan çıkan haşereler , ergin hale   geçmeden ve yavrulama kabiliyeti kazanmadan  ilk ilaçlamadan 2 hafta sonra ilaçlanması    gerekir .

Her ne kadar ilaçların kalıcı özellikleri  olsa da, ilacın    yumurtanın içindeki   haşereye   etkisi  olmaz . Ancak   haşereler  yumurtadan çıktıktan sonra   ilaçla teması  olduğu sürece  ölürler.

Bunu içinde    ilaçlama yapıldıktan 2 hafta  sonra   güçlü bir ilaçlamanın yapılması çok önemlidir.  Bilindiği üzere  haşereler   çok çabuk üreyen   canlılardır . Bir hamam böceğinin  ömrü  ortalama  1-2  yıl civarındadır ve bir hamamböceği   ortalama tekbir seferde   20-40 arası yumurta   bırakabilir.  Bir hamam böceği  ortalama  senede   10   defa  yumurtladığı göz önüne alınırsa,    yapılan bilimsel araştırmalara göre   bir çift   hamam böceğinden     senede  35.000  hamamböceği üreyebilir.

Bu yüzden  periyodik  ilaçlamanın  önemi çok fazladır. Ortamda haşereler  olmasa da  ilaçlama hizmetinin  koruyucu ve  kontrol amaçlı olarak   ve haşerelerin ortama  bulaşmaması için devamlı yapılması gerekir.  Bunun için yapılmayacak  bir ilaçlamada ortama  girecek bir   haşerenin   zincirleme çoğalma  etkisi ile   birçok   yavrusunun olabileceği  bilinmektedir.  Bu yüzden periyodik ilaçlamanın önemi bir kat daha artmaktadır.